Moliūgų sėklų aliejus

21,00 

Kaina su mokesčiais. Siuntimas skaičiuojamas atsiskaitant.

Moliūgų sėklų aliejus yra savito skonio, klampus, tamsiai žalios spalvos, riešutų kvapo, skonis primena šviežią duonos plutą su skrudinta nata.

„Žaliasis Štirijos auksas“ pirmiausia naudojamas salotoms ir šaltiems patiekalams gaminti. Tačiau pastaraisiais metais vis daugiau šiltų patiekalų skaninami su Štirijos moliūgų sėklų aliejumi.

Kvapas
Riešutų
Skonis
Šviežios skrudintos duonos

Liko tik 3

Kas tai?

Moliūgų sėklų aliejus yra savito skonio, klampus, tamsiai žalios spalvos, riešutų kvapo, skonis primena šviežią duonos plutą su skrudinta nata.

„Žaliasis Štirijos auksas“ pirmiausia naudojamas salotoms ir šaltiems patiekalams gaminti. Tačiau pastaraisiais metais vis daugiau šiltų patiekalų rafinuojami su Štirijos moliūgų sėklų aliejumi.

Moliūgų sėklų aliejus spaudžiamas iš stambiojo ir svogūninio Štirijos aliejinio moliūgo Cucurbita Pepo Var. Sėklas gaubia plona žalia odelė, kuri suteikia moliūgų sėklų aliejui būdingą giliai žalią spalvą dėl padidėjusio žaliojo pigmento chlorofilo kaupimosi,o presavimas praturtina dažus aliejuje. 

Kuo jis toks nuostabus?

Moliūgų sėklose natūraliai yra daug sveikų mikroelementų ir mineralų (kalio, fosforo, magnio, kalcio, geležies, vario, mangano, seleno, cinko), taip pat svarbių vitaminų A, B, C, D ir E.

Moliūgų sėklų aliejus yra dėl didelio apie 80% nesočiųjų riebalų rūgščių, iš kurių apie 50% yra polinesočiųjų, mums vienas sveikiausių ir vertingiausių augalinių aliejų. 

Teigiama, kad moliūgų sėklų aliejus turi ypatingą poveikį gydant šlapimo pūslės ir prostatos problemas. Be to, teigiama, kad moliūgų sėklų aliejus balansuoja cholesterolio kiekį dėl didelės linolo rūgšties vertės.

Kaip patikrinti aliejaus kokybę?

Įlašinkite moliūgų sėklų aliejaus lašą ant baltos lėkštutės ir stebėkite, kaip lašas elgiasi. Jei moliūgų sėklų aliejus yra grynas, pirmojo spaudimo, sukibimas sulaiko skystį, tačiau jei sėklų aliejus sumaišomas su kitais aliejais, lašas išsiskleidžia.

Naudojimas

Moliūgų sėklų aliejus gali būti naudojamas įvairiais būdais: šaltoje virtuvėje ruošiant rūgščią jautieną, pupelių salotas su moliūgų sėklų aliejumi ar moliūgų varškės užtepėlę. Kaip šiltas variantas sočiame moliūgų sėklų aliejuje kiaušinienėje arba neįprastai kaip Štirijos ledai ar saldus kokteilis. Pabandyk tai!

Gaminant su moliūgų sėklų aliejumi reikia atsiminti keletą svarbių dalykų:

  • Niekada nelaikykite moliūgų sėklų aliejaus ant saulės.
  • Ruošdami salotas, pirmiausia naudokite moliūgų sėklų aliejų, o tada sudėkite likusius ingredientus. Taip aliejus geriau prilips prie salotų lapų.
  • Būkite atsargūs kaitindami moliūgų sėklų aliejų, kaitinkite tik trumpai ir ne per karštai, antraip jis taps kartaus ir nevalgomas!
    Sudėtis

    100 ml moliūgų sėklų aliejaus yra 828 kcal ir susideda iš:

    • 50% polinesočiųjų riebalų rūgščių – linolo rūgštis, linoleno rūgštis;
    • 30% mononesočiųjų riebalų rūgščių – oleino rūgštis;
    • 20% sočiųjų riebalų – palmitino rūgštis, stearino; rūgštis ir didelio vitamino E kiekio.

    100 g moliūgų sėklų yra apie 600 kcal ir susideda iš:

    • 50% riebalų (iš kurių maždaug pusė yra polinesočiosios riebalų rūgštys);
    • 30% baltymų;
    • 10% angliavandenių;
    • 5% vandens;
    • 5% mineralų ir mikroelementų.

    Well You naujienlaiškio prenumerata

    Prenumeruokite WELL YOU naujienlaiškį ir gaukite tik prenumeratoriams kuriamą turinį apie holistinę sveikatą ir mitybą.

    Palaukite...

    Dėkojame, kad užsiprenumeravote!